Nieuws

1 november '23

Openingstijden verruimd

De openingstijden van de winkel zijn na een tijdelijk aanpassing weer zoals vanouds.

Lees meer
Anggrek Amsterdam Pioenroos
20 juli '23

Vakantie van 31 juli -12 augustus

Flowermoments by Anggrek zal vanwege vakantie gesloten zijn van maandag 31 juli t/m zaterdag 12 augustus.

Lees meer
25 februari '22

Vacature winkel medewerker

Vacature Winkelmedewerker – Hou jij van bloemen en planten en ben je servicegericht en klantvriendelijk? Wij zijn op zoek naar iemand die van aanpakken houdt, zich in kan leven in de klant en goed gedijt in een groene omgeving. We zijn op zoek naar een enthousiaste en gezellige collega! Onze winkel bevindt zich aan de Parnassusweg in Amsterdam Oud-Zuid.

Lees meer
vacature Anggrek bloembinder Amsterdam zuid
17 februari '22

Vacature Bloembinder

Vacature Bloembinder – Wij zijn op zoek naar iemand die van aanpakken houdt, open minded is, zich in kan leven in de klant en die graag creatief met bloemen bezig is. Ben je service gericht en heb je passie voor bloemen?  We zijn op zoek naar een enthousiaste en gezellige collega! Onze winkel bevindt zich aan de Parnassusweg in Amsterdam Oud-Zuid.

Lees meer
Bevrijdingsdag bloemen
18 mei '19

Bevrijdingsdag: Bloemen voor het Koningshuis

Wat een eer op Bevrijdingsdag! In opdracht van Port of Amsterdam mochten wij de boot feestelijk aankleden met de mooiste bloemen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de minister-president wonen ’s avonds in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

Lees meer
18 april '19

Onze tips – jouw bruidsboeket

Een bruidsboeket; je draagt het bijna de hele dag mee. Er zijn zoveel keuzes in vormen, maten en soorten. Een boeket kan hangend gedragen worden, handgebonden in de hand of om de arm heen. En dan nog de keuzes in bloemen… We adviseren je graag hierover in onze winkel – maar helpen je graag alvast op weg met onze persoonlijke tips!

Lees meer
9 maart '19

Standbeeld Anne Frank in de bloemen gezet

“Anne Frank wordt als het ware opgetild door een wolk van bloemen”, vertelt bloemist Eric Dompeling van Bloemsierkunst Anggrek. “Op een frame van gevlochten magnoliatakken hebben we een mix van romantische bloemen bevestigd, zoals Franse tulpen, ranonkels en rozen. Ik vind het een hele eer dat ik haar vandaag op Internationale Vrouwendag in de bloemen mag zetten.”

 

Lees meer
2 februari '19

Varens, luchtzuiverend

Varens – Van bossig tot gestileerd en van donkergroen tot zilverachtig grijsgroen, varens kennen vele vormen  waarvan het blad onderling ook nog eens verschilt. De een heeft krullen, de ander meer veren en een derde doet helemaal niet aan franjes. Samen vormen ze een aantrekkelijke groene groep planten die past in de groeiende belangstelling voor botanische elementen en verzamelingen in huis.

Lees meer
webshop-parnassusweg-3-amsterdam
28 januari '19

Valentijn

Valentijn … – De kriebels wanneer je je klaarmaakt voor het eerste afspraakje, de eerste zoen, je eerste ruzie, de eerste keer goedmaken, samenwonen, passie vinden in de dagelijkse sleur, een warm lijf om tegenaan te kruipen, grapjes die alleen jullie begrijpen,

Lees meer
5 januari '19

Magnolia – een ‘oer-bloem’

Magnolia – voor ons het begin van een nieuw jaar. Een donkere, maar sfeervolle periode, laten we achter ons. Het was genieten, begrijp ons niet verkeerd. De heerlijke geur van dennengroen, bessentakken, amaryllis… Maar O, wat kijken we uit naar het voorjaar! Ons hart gaat sneller kloppen van de bloesems en bolbloemen die er alweer te krijgen zijn. En we beginnen graag met een oeroude bloem – de Magnolia.

Lees meer
2 januari '19

Laat je bloemen niet uitdrogen!

We horen het vaak; de bloemen moeten nog mee in de trein, we moeten nog lang reizen, ik ga eerst naar een etentje… En de bloemen blijven maar droog liggen! We hebben met jullie meegedacht: onze boeket-tas.

Lees meer
Olijfboom Anggrek Amsterdam
18 mei '18

De charme van de Olijfboom

De Olijfboom: een zomers sieraad

De charme van de olijfboom (Olea) zit in de combinatie van de knoestige stam en de altijd zilvergroene blaadjes. Dankzij zijn karakteristieke uitstraling brengt de plant onmiddellijk zuidelijke sfeer op het terras of balkon, die doet denken aan de landen rond de Middellandse Zee waar olijfbomen overal groeien. In mei en juni

Lees meer
Anggrek Amsterdam Pioenroos
9 mei '18

Geniet nu het kan; pioenrozen!

De Pioenroos… We kijken er altijd naar uit en genieten als het zover is; het Pioenen-seizoen. Heerlijk vinden we dat. Geniet je met ons mee?

Lees meer
Anggrek Amsterdam Cymbidium Orchidee
9 mei '18

Kent u deze Orchidee al?

De meeste voorouders van de huidige Cymbidium Odchidee zijn afkomstig uit de wouden van het Himalayagebergte op een hoogte van 1.200 tot 2.800 meter. Vanaf de bergen in India strekt de Aziatische Cymbidiumgordel zich uit naar China, Korea en Japan, tot in het warmere zuiden.

Lees meer
webshop anggrek amsterdam
1 januari '18

25 jaar Anggrek Amsterdam!

Hoera! Dit jaar vieren wij ons 25-jarig jubileum!

 

Dit jaar vieren wij ons 25-jarig jubileum! Op 1 januari 1993 was het officieel; Eric Dompeling nam de winkel aan het Olympiaplein over van Dhr. Bakker. Veel buurtbewoners zijn er wel eens langs geweest voor een boeket, plant, bruidsbloemen of afscheidsbloemwerk. En altijd heeft Eric, samen met zijn vrouw Manon en het team dit met plezier en passie voor u verzorgd.

Lees meer

17 oktober '17

Nieuwe website live!

Met trots presenteren we onze nieuwe website www.anggrekamsterdam.nl. Het biedt een mooi overzicht van ons assortiment en maakt het bestellen en laten bezorgen van boeketten nog makkelijker…

Lees meer
Bloemen verzorgen evenement Amsterdam RAI
23 juni '17

Houd uw bloemen lang(er) mooi

Een mooi boeket wilt u ook mooi houden. Een korte les over het verzorgen van bloemen deelt Eric dan ook graag met u!

Tip: maak er een gewoonte van halverwege de week het water in de vaas te verversen en de bloemen opnieuw af te snijden.

Lees meer
14 mei '17

Winnaar Moederdag tekenwedstrijd

De grote winnaar van onze tekenwedstrijd heeft zijn boeket voor mama bij ons opgehaald. Iedereen heeft práchtige bloementekeningen gemaakt, we zijn ontzettend verrast. En we laten ze lekker nog even hangen in de winkel!

Lees meer
3 april '17

Anggrek in jaarverslag van Fleurop

Bloemsierkunst Anggrek heeft een sterke relatie met Fleurop en verschijnt regelmatig in het nieuws. Fleurop heeft Anggrek nu ook betrokken in haar eigen jaarlijkse berichtgeving…

Lees meer
18 maart '17

Bruidsboeketten van Anggrek in trouwshow Janzen en Van Dijk

Hebben jullie onze bruidsboeketten al gespot op tv?

Lees meer
10 juni '16

Anggrek zet EK Atletiek 2016 in de bloemen

Wij verzorgden, in opdracht van Fleurop, de bloemen tijdens het EK Atletiek in juli 2016.

Lees meer