Bevrijdingsdag: Bloemen voor het Koningshuis

Vier de vrijheid!
 

Wat een eer op Bevrijdingsdag! In opdracht van Port of Amsterdam mochten wij de boot feestelijk aankleden met de mooiste bloemen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de minister-president wonen ’s avonds in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

De boot van Port of Amsterdam vaart jaarlijks, na het concert, met de Koning en Koningin nog een stukje door de grachten. En wat een plaatjes levert dat op. Met trots laten we jullie het resultaat zien. Een Bevrijdingsdag om nooit meer te vergeten.

Geheel in stijl van Bevrijdingsdag, hebben wij gekozen voor feestelijk oranje en royal blue – wat prachtig aansluit op de boot. De lange blauwe Delphinium (Ridderspoor) en de altijd krachtige Free-Spirit Roos trokken de aandacht. En hoe goed past de Free-Spirit Roos bij Bevrijdingsdag!

 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima varen weg na afloop van het traditionele Bevrijdingsconcert op de Amstel.

Beeld: © ANPPatrick van Katwijk

 

Bloemen Bevrijdingsdag

Rondom de achterkant van de boot hebben wij een zee van bloemen bevestigd. Bij elkaar wel zo’n 15 meter aan bloemen! En ook de schippers hadden een mooi uitzicht. Voorop de boot, in de zelfde stijl en kleuren als aan de achterkant, waren ook twee grote bloemstukken bevestigd. Een groot bloemenfeest dus. Wat ons betreft is er geen betere manier om de vrijheid te vieren!

 

Nieuwsoverzicht
Bloemen Bevrijdingsdag Bloemen Bevrijdingsdag Bloemen Bevrijdingsdag