Kent u deze Orchidee al?

De Orchidee uit het verre Azië
 
De meeste voorouders van de huidige Cymbidium Odchidee zijn afkomstig uit de wouden van het Himalayagebergte op een hoogte van 1.200 tot 2.800 meter. Vanaf de bergen in India strekt de Aziatische Cymbidiumgordel zich uit naar China, Korea en Japan, tot in het warmere zuiden.

Er bestaan 44 botanische soorten van de Cymbidium Orchidee.

Wij hebben ze regelmatig als snijbloem in de winkel. Zowel per stuk te koop, als in royale boeketten! En genieten is het zeker: deze kanjer kan, met de juiste verzorging, wel eens langer dan 2 weken blijven staan.

 

De Cymbidium Orchidee groeit zowel in de aarde als op bomen. Belangrijke hybriden werden gemaakt in Europese kasteeltuinen en waren een hobby van welgestelden die graag iets bijzonders in de serre hadden staan. Later werden ook veel kruisingen in Californië, Australië en Nederland gemaakt.

bron

 

Let op met volle zon: Deze Orchideeën planten mogen niet in de volle en directe zon staan, omdat het risico op verbranding bestaat. Een lichte plek waar de zon niet direct instraalt is wel goed. Een raam op het noorden of een afscherming van de zon zou prima zijn.

 

Dompelen 1x per week: Na het dompelen moet het water uitlekken.

 

(Orchideeën)voeding 1x per maand: Deze plant heeft een matige voedingsbehoefte. Eén keer per maand verzorgen met voedsel met inachtneming van de concentratie die aanbevolen wordt op het product, is voldoende.

 

Minimum 15°C, Maximum 25°C: Deze plant voelt zich in de meeste huiskamers thuis.

 

Snoeien, na de bloei afknippen: Het symbool is een potplant met een snoeischaar die de bloem afknipt. Sommige soort van de Orchidee kunnen met deze manier van verzorgen meerdere keren tot bloei komen.

 

Niet geschikt voor consumptie: De Orchidee is niet geschikt voor consumptie door mensen en dieren.
Nieuwsoverzicht
Anggrek Amsterdam Cymbidium Orchidee