Geniet nu het kan; pioenrozen!

Deze schoonheid is er maar tijdelijk...
 

De Pioenroos… We kijken er altijd naar uit en genieten als het zover is; het Pioenen-seizoen. Heerlijk vinden we dat. Geniet je met ons mee?

Pioenroos

Wie valt voor de charmes van de Pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

 

Eric: Mocht je Pioenroos na 2-3 dagen nog niet opengaan, houd deze dan onder een zachte straal van lauw water. Wrijf héél voorzichtig de buitenste blaadjes los. Op de plant halen de mieren deze kleverige vloeistof eraf, soms moeten wij ze een handje helpen.

Symboliek

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch?

 

Herkomst

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

 

Gedurende het hele Pioenen-seizoen, in mei en juni, hebben wij pioenrozen in onze winkel. Kom genieten van deze wonderlijke bloem, in al haar variëteiten!

Nieuwsoverzicht
Anggrek Amsterdam Pioenroos Anggrek Amsterdam Pioenroos Anggrek Amsterdam Pioenroos Anggrek Amsterdam Pioenroos